Volledig scherm
© Mariska Hofman

Adopteer eens een Veenendaalse rotonde

VEENENDAAL - Adopteer eens een rotonde. In Veenendaal wil de gemeente het beheer uitbesteden aan groenbedrijven. B en W hebben hun vraagtekens bij nut en noodzaak maar willen wel met twee rotondes proef gaan draaien.

Veenendaal heeft negen rotondes en vorig jaar vroeg de gemeenteraad om te onderzoeken of het groenonderhoud uitbesteed kan worden. Dat kan, aldus B en W, maar al te veel winst levert het niet op. Ook diverse partijen in de gemeenteraad zijn daardoor wat minder enthousiast geworden en willen het hele plan afschieten, maar de meerderheid vindt dat de proef een kans moet krijgen.

Geld besparen

De bedoeling is eigenlijk om er geld mee te besparen en het is weer een steuntje in de rug voor de plaatselijke ondernemers. Maar per rotonde bespaar je er hooguit zo'n 800 euro mee. De gemeente werkt doorgaans met twee groenbedrijven: Van Dijk Groenvoorziening en de Ginkel Groep. Beide bedrijven hebben laten weten wel interesse te hebben, aldus de gemeente. 

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Ede

De Vallei