Volledig scherm
Harold Lenselink bij het Akoesticum. © Herman Stöver

Akoesticum zoekt nog bijna 25.000 euro

EDE - De crowdfundingactie van het Akoesticum in Ede heeft tot nu toe 125.595 euro opgebracht. De actie duurt nog een week en het is de bedoeling dat er dan 150.000 euro is binnengehaald. 

,,We zoeken dus nog 17 procent van dat bedrag’’, heeft Harold Lenselink, directeur van het cultuurcentrum op de kazerneterreinen, uitgerekend.

Lenselink heeft er alle vertrouwen in dat eind volgende week het gewenste bedrag bij elkaar is gehaald. ,,Als dat niet lukt, moeten we formeel aan alle investeerders vragen of ze ook tevreden zijn met een kleiner bedrag of iedereen zijn geld teruggeven. Maar ik ben ervan overtuigd dat we die 150.000 euro gewoon gaan halen. Daarbij baseer ik me op de toezeggingen die ons zijn gedaan.’’

Buffer

Quote

Binnenkort krijgen we het nationaal jeugdor­kest van Ierland en ook het nationaal jeugdor­kest van Australië komt terug

Harold Lenselink, directeur Akoesticum

Het geld wordt gebruikt als aanvulling voor het programmabudget en een klein beetje als buffer. ,,Maar we kopen er eigenlijk wat extra tijd mee om te groeien’’, zegt Lenselink. ,,We raken internationaal steeds meer bekend, maar terwijl de ontwikkelingen doorgaan lopen de kosten ook door.’’

De belangstelling voor het Akoesticum is volgens de directeur heel groot. ,,Binnenkort krijgen we het nationaal jeugdorkest van Ierland en ook het nationaal jeugdorkest van Australië komt terug. En we hebben bijvoorbeeld een workshop met conservatoriumstudenten en Ton Koopman. Het loopt prima.’’

Kazernepand

Lenselink is tevreden over de samenwerking met de gemeente Ede. ,,Die doet zijn werk als huiseigenaar goed. Daarnaast maakt ze ook regelmatig gebruik van het Akoesticum. Daar zijn we blij mee.’’ De eerste jaren van het podiumcentrum bleek het lastig om de begroting financieel rond te krijgen. Om niet in de problemen te komen werd er onder meer een regeling getroffen met de gemeente voor de betaling van de huur van het voormalige kazernepand. 

Het Akoesticum zet zich met name in voor talentontwikkeling en na- en bijscholing in de cultuursector. Het biedt de deelnemers niet alleen trainings- en repetitieruimtes, maar ook overnachtingsfaciliteiten en catering.  

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Ede

De Vallei