Volledig scherm
Alexander Vos de Wael. © Herman Stöver

Alexander Vos de Wael start nieuwe politieke partij

BENNEKOM - Alexander Vos de Wael heeft de partij Democratische Kiezers Ede opgericht. De Bennekommer is nu nog als Fractie Alexander Vos de Wael vertegenwoordigd in de Edese gemeenteraad. 

,,Dat bevalt uitstekend en smaakt naar meer", bekent Vos de Wael (73). De Bennekomse politicus wil zijn partij stapje voor stapje uitbouwen. ,,We hebben nu de eerste stappen gezet. De statuten zijn opgesteld en we zijn ingeschreven bij het stembureau. Nu liggen we ter inzage op het raadhuis en kunnen mensen eventueel bezwaar maken. Als de partij definitief is, kunnen we de volgende stap nemen."

Een van die vervolgstappen is het opstellen van een kieslijst. Daarvoor heeft hij nog tot eind januari. ,,Ik heb wel een lijstje van personen in mijn hoofd, maar ik heb nog niemand officieel benaderd. Nu ben ik nog als eenpitter actief, zeg maar als ZZP-politicus." 

Lelystad

Quote

Ik ben van 4-4-44 en kan nog wel 12 jaar mee in de raad

Alexander Vos de Wael

Vos de Wael meent dat zijn nieuwe partij nodig is. ,,Neem het voorbeeld van vliegveld Lelystad. Ik was de enige in de raad die niet met de motie van de VVD meeging. Die was namelijk niet in het belang van Ede, maar in het belang van de Tweede Kamer. Daar ging ik dus nadrukkelijk niet mee akkoord, want ik kom op voor het belang van de inwoners van de gemeente Ede."

Op hoeveel zetels hij mikt, vindt Vos de Wael lastig te zeggen. ,,Ik heb nog geen peilingen gedaan en heb ook nog geen reacties op de nieuwe partij. Dus het aantal zetels dat ik wens, geen idee. Zoveel mogelijk. Ik denk dat twee moet kunnen." Of hij gezien zijn leeftijd niet te oud is, wijst hij van de hand. ,,Ik ben van 4-4-44 en kan nog wel 12 jaar mee in de raad."

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Ede

De Vallei