Ziekenhuis Gelderse Vallei in Ede.
Volledig scherm
Ziekenhuis Gelderse Vallei in Ede. © Herman Stöver

Alleen in Ede en Veenendaal nieuwe ziekenhuisopnames om corona

EDE/VEENENDAAL - Van alle gemeenten in de Vallei zien alleen Ede en Veenendaal het aantal inwoners dat met corona in het ziekenhuis ligt of lag, licht stegen. In Ede gaat het tot nu toe om 49 gevallen, in Veenendaal 30. Dat zijn er respectievelijk  één en twee meer dan een dag geleden.

Dat blijkt uit de dagelijkse update van het RIVM. Het gaat nieuwe patiënten zijn in de afgelopen 24 uur gemeld. Dat betekent niet dat ze ook in de afgelopen 24 uur zijn opgenomen: sommige patiënten worden later gemeld.

94 doden

Het totale aantal mensen dat de afgelopen 24 uur aan corona is overleden, is uitgekomen op 94. Voor het eerst in twaalf dagen zijn er minder dan honderd mensen overleden. Zaterdag waren het er nog 132.

Het totale aantal coronadoden komt daarmee uit op 2737. Er kwamen 196 nieuwe patiënten in het ziekenhuis bij. In totaal zijn er nu 8582 mensen opgenomen (geweest).

Andere Valleigemeenten gelijkgebleven

De andere gemeenten in de Vallei hebben de afgelopen 24 uur geen stijging van het aantal ziekenhuisopnames gehad. Renswoude heeft met 4 coronapatiënten die in het ziekenhuis liggen of lagen, nog altijd de minste gevallen uit de regio. Wageningen en Utrechtse Heuvelrug zitten daar met respectievelijk 11 en 21 gevallen ruim boven.

In samenwerking met indebuurt Ede

De Vallei