Volledig scherm
Het Lexkesveer van Wageningen naar Randwijk. © Erik van 't Hullenaar

Automobilist betaalt extra voor fietser op Lexkesveer

WAGENINGEN - De tarieven voor fietsers en voetgangers blijven volgend jaar gelijk op het Lexkesveer tussen Wageningen en Randwijk. Dit om het fietsverkeer te stimuleren en omdat fietsers geen alternatieve route hebben. 

Om dat mogelijk te maken en de exploitatie van het pontveer over de Rijn rendabel te maken, worden de tarieven voor motorrijders en automobilisten met 10 eurocent extra verhoogd. VVD en CDA stemden tegen, omdat automobilisten nu vaker de omweg via de Rijnbrug bij Heteren of Rhenen zouden nemen. 

Tarieven

De andere fracties in de Wageningse gemeenteraad stemden allemaal in met de maatregel. Voetgangers blijven 0,50 euro betalen en fietsers 0,80 euro. Het tarief voor motoren van gaat 1,00 naar 1,30 euro en voor auto's van 2,10 naar 2,30 euro. Bestelbussen betalen vanaf 1 januari 2,40 euro, dat is nu 2,10 euro.

 1. Dit pluimveebedrijf in Lunteren kwam de fipronylcrisis te boven, en krijgt nu complimenten van minister Schouten
  PREMIUM
  VIDEO

  Dit pluimveebe­drijf in Lunteren kwam de fipronyl­cri­sis te boven, en krijgt nu complimen­ten van minister Schouten

  LUNTEREN - Vol overtuiging begonnen Jantine en Martijn van Veldhuizen tien jaar geleden een biologische pluimveehouderij aan de Vitterweg in Lunteren, in de boerderij van zijn grootouders. Dat ging jaren goed, tot in 2017 de fipronylcrisis ook hun bedrijf teisterde. Alle kippen werden geruimd, de kosten waren voor hen. Minister Carola Schouten bezocht maandagmiddag toevallig juist hun bedrijf tijdens haar bezoek aan Food Valley. En loofde hun doorzettingsvermogen.
 2. ‘Dus u moest in de oorlog uw hondje achterlaten?’ Scholieren horen wat oorlog deed met Wageningers
  PREMIUM
  VIDEO

  ‘Dus u moest in de oorlog uw hondje achterla­ten?’ Scholieren horen wat oorlog deed met Wagenin­gers

  WAGENINGEN - Wat is oorlog? ,,Oorlog is vreselijk’’, zei de 10-jarige Teun Spierenburg. ,,Dat heb je heel mooi en juist gezegd‘’, zei Mia S. Wigman. De 88-jarige Wageningse kwam op de G.J. van den Brinkschool vertellen over haar ervaringen, als 10-jarige, toen de oorlog begon in Wageningen. De aftrap van het schoolproject Oorlog in mijn buurt raakte de scholieren van de groepen 7 en 8. ‘Dat was bij ons’ was meer dan eens een uitroep van de kinderen. De oorlog kwam opeens heel dichtbij in de klas.

In samenwerking met indebuurt Ede

De Vallei