Volledig scherm
Aan de westkant van Ede is een nieuw bedrijventerrein in aanbouw. © Herman Stšver

B en W Ede niet blij met brief Info Support

EDE/ VEENENDAAL Het Veenendaalse ict-bedrijf Info Support blijft proberen om een plek op het Edese bedrijventerrein De Klomp te krijgen. Ook al mag dat niet in het bestemmingsplan. Een brief naar de Edese gemeenteraad is B en W wat in het verkeerde keelgat geschoten.

Info Support zit nu nog langs de A12 in Veenendaal en wil uitbreiden. Dat is lastig in Veenendaal waar de provincie Utrecht uitbreiding van kantoorruimte aan banden legt vanwege de kantoorleegstand. Info Support wil mede daarom al jaren naar het nieuwe bedrijventerrein De Klomp bij Ede waar een Food & Businesspark komt. Maar daar mogen geen kantoren komen, zo staat er in het in het bestemmingsplan dat door de Edese raad is vastgesteld. Het bedrijf heeft begin 2017 echter wel een perceel grond gekocht dat deels in het bestemmingsplangebied ligt.

Raad van State

Het bedrijf ving al eerder bot bij de rechter en is naar de Raad van State gestapt. Daar komt de zaak op 13 februari voor. Ondertussen stuurde het bedrijf in december een brief aan de Edese gemeenteraad met het verzoek om haar politieke en controlerende invloed aan te wenden bij de wethouder.

Wat B en W betreft is het een brief die niets nieuws toevoegt. Bovendien snapt het college niet wat Info Support wil bereiken met de brief en om welke invloed het moet gaan. Immers, ook de gemeenteraad heeft het bestemmingsplan voor De Klomp goedgekeurd. Het college spreekt ook wat ergernis uit over Info Support  omdat het bedrijf bij bijeenkomsten presentaties laat zien waarin zij hun nieuwe kantoor positioneren op het Edese bedrijventerrein. 'Wij willen benadrukken dat dit dus verre van realistisch is en een onjuiste weergave van de mogelijkheden', laten B en W in een memo aan de raad weten. 

Alternatieve locaties

De gemeente heeft meerdere gesprekken gehad met het bedrijf en aangeboden om samen met Veenendaal en de beide provincies te kijken naar alternatieve locaties. Dat overleg is echter stopgezet toen bleek dat Info Support naar de Raad van State is gestapt. 'Ons standpunt is dat we niet in overleg treden met een partij zolang de rechtszaak loopt', aldus de gemeente. 'Info Support is daarvan op de hoogte, maar neemt niettemin toch pogingen om met de gemeente in overleg te treden. Dat houden wij om genoemde reden af.'

Info Support was niet bereikbaar voor een toelichting op de kwestie.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Ede

De Vallei