Volledig scherm
De Callunaschool in Ede. © Herman Stover

Basisschool Calluna in Ede is er na moeilijke tijd weer bovenop

EDE - Met steeds meer leerlingen, groeiende interesse uit de buurt en een nieuwe methode zit basisschool Calluna in Ede weer in de lift. 

Op dit moment heeft de openbare school 86 leerlingen en er zijn al tientallen geïnteresseerde ouders voor de komende jaren. Vorig jaar kende de school bij de start van het seizoen nog 77 leerlingen. 

'Zeer zwakke' beoordeling

De school is daarmee van ver gekomen. In 2014 kwam de school onder toezicht van de onderwijsinspectie na een 'zeer zwakke' beoordeling. Inmiddels is de school weer vrij van dat toezicht. De inspectie heeft de school als 'goed' beoordeeld.

De School startte recent met de 'leven leren' aanpak. Directeur Joke Broekema: ,,De nieuwe aanpak is een prachtige aanvulling. Met een basis die op orde is en een tevreden onderwijsinspectie, bieden we de kinderen en de leerkrachten extra ruimte. Zo kan de passie van Twan uit groep 3 een prachtige aanleiding zijn om samen meer te leren over uilen. Maar we zijn bijvoorbeeld onlangs ook gestart met een proeftuin Engels voor de groepen 5 tot en met 8.”

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Ede

De Vallei