Volledig scherm
Ook in 2012 hield de politie in Ede een grote verkeerscontrole. © Herman Stöver

Belastingdienst haalt 26.000 euro op tijdens grote verkeerscontrole in Ede

EDE - De politie in Ede is vrijdagavond na een grote verkeerscontrole op het burgemeester Van Dijkeplein gestuit op drie automobilisten die ze net op tijd achter het stuur vandaan konden halen. 

Twee reden er mogelijk onder invloed van drugs, een had te diep in het glaasje gekeken. De laatste moest ook nog eens bekennen dat hij net pas zijn rijbewijs gehaald had.

Lasergun

De bestuurder van een motorvoertuig bedoeld voor het rijden van korte afstanden met een maximum snelheid van 25 km/per uur, kon zijn 'bolide' na een controle direct laten staan.  De lasergun had een snelheid van 69 km/per uur gemeten.

De controle duurde maar liefst zes uur: van 17.30 uur tot 23.30 uur. In die tijd kwamen 310 auto's 'aan de beurt' haalde de politie acht taxi's naar de kant, zestien bromfietsen en twaalf snorfietsen. Ook voor de belastingdienst werd het een 'lucratieve' avond. Opsporingsambtenaren tikten voor 26.000 euro aan belastingschuld af. 

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Ede

De Vallei