Volledig scherm
Een ander evenement van de Bergrace: de trailrun in Lunteren. © Herman Stöver

Bergrace komt met iets nieuws: Bergrace Wageningse Berg

WAGENINGEN - De Wageningse Berg en omgeving zijn op zondag 18 februari het toneel van een nieuwe loop die de stichting Van Berg tot Bergrace heeft bedacht: de Bergrace Wageningse Berg. 

De lopers kunnen kiezen uit drie afstanden: 5, 7,5 en 15 kilometer. Het parkoers gaat over de paadjes langs de rand van de Wageningse Berg, maar ook door het Arboretum Belmonte. De start en finish zijn op het 5 Mei Plein. Het muzikale feest na afloop is in de sociëteit van studentenvereniging Ceres, dicht bij het 5 Mei Plein.

Training

Als training voor de Bergrace Wageningse Berg biedt de organisatie dertien keer een Bergrace Xperience. Elke zaterdag- en zondagochtend kunnen liefhebbers onder leiding van Marcel Baatsen, Petra van Bekkum, Arie Cuppen en Moussa Kallo meedoen aan oefenlopen op de Wageningse Berg en in de nabijgelegen uiterwaarden. De vier trainers geven looptips en werken aan de conditie van de deelnemers aan hun trainingen.

T-shirt

De oefenlopen duren maximaal een uur en beginnen om 10.00 uur bij de Bergrace Shop aan de Bergstraat 5. Deelname aan de Bergrace Xperience is gratis, maar de deelnemers moeten wel een Bergrace Alles in Eén t-shirt dragen. Bergrace Alles in Eén is de verzamelnaam voor de Bergrace Xperience en de Bergrace Wageningse Berg.

Info: bergraceallesineen.nl

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Ede

De Vallei