Volledig scherm
© RGB Stock

Beroeps- en contactverbod voor vrijgelaten tantra-therapeut

RHENEN - De 53-jarige van ontucht verdachte tantra-therapeut Nico D. uit Rhenen, die vrijdag werd vrijgelaten, mag van de rechter geen contact opnemen met zijn slachtoffers. Ook heeft de rechter hem een beroepsverbod opgelegd.

D. werd begin maart gearresteerd voor het misbruik van een aantal cliëntes. De rechtbank in Utrecht heeft zijn voorlopige hechtenis geschorst, maar D. blijft wel verdachte.

Als voorwaarde voor zijn voorlopige vrijlating heeft de rechtbank D. verboden contact te leggen met de zes aangeefsters. Hij mag daarnaast onder geen beding veder gaan met zijn werkzaamheden, hem een beroepsverbod opgelegd: hij mag geen handelingen of behandeling uitvoeren in de medische of maatschappelijke zorg. Ook moet hij zich van de rechtbank meewerken aan een behandeling.

Seksualiteit

Tantra-therapie is therapie waarbij een verbinding wordt gemaakt tussen spiritualiteit en seksualiteit. Inmiddels hebben zes vrouwen aangifte gedaan tegen de man. Bij het Meldpunt Tantra Misbruik zijn zeker zestien klachten tegen de man bekend. 

Ontucht

D. wordt formeel verdacht van ontucht. Op de voorlopige dagvaarding staan vier aangiftes. Inmiddels hebben nog twee voormalige cliënten aangifte tegen D. gedaan.

Het openbaar ministerie had D. tijdens het verdere onderzoek liever in de cel gehouden. Justitie gaat niet tegen de voorlopige vrijlating in beroep.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Ede

De Vallei