Bestelbus ramt KFC in Veenendaal nadat remmen weigeren

VEENENDAAL - Een bestelbus is vanochtend vroeg tegen de Kentucky Fried Chicken-vestiging in Veenendaal gebotst. Zijn remmen weigerden dienst. Het ongeluk gebeurde op de Rondweg-West.

Volledig scherm
Het busje tegen de zijgevel van Kentucky Fried Chicken in Veenendaal. © Politie Veenendaal

De bestuurder kwam net van de A12 af en wilde de Rondweg-West oprijden. Doordat de remmen het niet deden, schoot hij in plaats daarvan over een vluchtheuvel en een fietspad. Daarna reed het busje een hek aan gruzelementen en kwam hij terecht in het kassahokje van de drive-thru van de KFC-vestiging.  

Chauffeur Frederick van Rijn merkte op de afrit dat zijn remmen niet werkten. ,,Ik reed ongeveer 60 kilometer per uur en wilde rechtsaf slaan voor een bestelling in Veenendaal. Ik haalde de bocht niet en toen ben ik maar rechtdoor gereden. Mijn remmen deden het niet. De bus is onlangs nog gekeurd. Dit is me nog nooit overkomen. Gelukkig is niemand gewond geraakt.''

Quote

Ik haalde de bocht niet en ben toen maar rechtdoor gereden. Mijn remmen deden het niet

Frederick van Rijn, chauffeur

Dat zegt ook Sam de Maas, eigenaar van KFC. ,,Als we open zijn, staan mensen hier te wachten op hun bestelling. Gelukkig was er nog niemand. We gaan vandaag nog wel open. Eerst even opruimen. Daarna kan het weer.’’

De Maas werd even voor zeven uur gewekt. ,,Normaal word ik anders wakker. Dit is schrikken. De chauffeur zegt dat zijn remmen niet werkten. Ik weet het niet. Volgens had hij een zware rechtervoet. We hebben camerabeelden. Misschien kunnen we daarop zien wat er precies gebeurd is.

Zware voet

Het restaurant was nog niet open, toen de bus de zijgevel ramde. Er was alleen een schoonmaker aan het werk. Die is niet gewond geraakt. Een jaar of vier geleden reed een ouder echtpaar door de pui van een autogarage, net naast de KFC-vestiging. De bestuurder was onwel geworden.

De politie spreekt van een wonder dat er geen andere gewonden zijn gevallen. De Rondweg-West is een drukke invalsweg in Veenendaal. De afdeling verkeersongevallenanalyse van de politie heeft onderzoek gedaan. 

Volledig scherm
De route van de bestelbus vanaf de A12. © AD
Volledig scherm
De route die de bestelbus aflegde vanaf de A12. © AD/Google Streetview
Volledig scherm
Het kassahokje van KFC is flink geraakt. Sam de Maas, eigenaar van KFC. ,,Als we open zijn, staan mensen hier te wachten op hun bestelling.’’ © AD
Volledig scherm
Het busje tegen de zijgevel van Kentucky Fried Chicken in Veenendaal. © Politie Veenendaal
Volledig scherm
© AD

In samenwerking met indebuurt Ede

De Vallei