Volledig scherm
© Thinkstock

Bestuurders Charim en Zinzia bij grootverdieners zorg

VEENENDAAL - De bestuurders van de instellingen voor ouderenzorg Charim in Veenendaal en Zinzia in Wageningen worden genoemd in het jaarlijkse overzicht van grootverdieners in de ouderenzorg van vakbond FNV. Ze behoren beide tot de 5 best verdienende bestuurders in hun provincie in 2015.

Bestuursvoorzitter Henk Prins van Charim verdiende ruim 179.000 euro, Karin Lieber kreeg iets meer dan 188.000 euro. Ze hebben overigens niet de landelijke top-50 van grootverdieners gehaald.

Update
Prins mocht volgens de regels van de WNT maximaal 188.000 euro verdienen. Het jaarsalaris van Lieber ligt fors boven de voor haar instelling geldende WNT-norm van 148.000 euro. De maximale jaarinkomens voor bestuurders worden dit jaar opnieuw aangescherpt in een update van de WNT.

Kaders
Zinzia zegt in een reactie dat de verdiensten van de bestuurder passen binnen de kaders van de WNT. De FNV zegt dat de zorgbestuurders die al op hun plek zaten in 2013, toen de WNT werd ingevoerd, pas vanaf 2017 echt gaan inleveren. Zij hebben een afbouwregeling van in totaal 7 jaar waarvan de eerste 4 jaar hun salaris op het oude peil kan blijven.

De Vallei