Mountainbikers in actie op het parcours bij Lunteren.
Volledig scherm
PREMIUM
Mountainbikers in actie op het parcours bij Lunteren. © Herman Stöver

Betalen voor mountainbiken rond Ede komt eraan: ‘Wel een vignet voor hele Veluwe’

EDE - Een vignet om te mogen mountainbiken in de omgeving van Ede, Otterlo en Lunteren komt steeds dichterbij. Met de opbrengsten moet het onderhoud aan de mtb-routes op de Veluwe worden gefinancierd. Het vignet is een van de maatregelen die genomen gaan worden op de Veluwe. Details zijn nog niet bekend, maar dat het vignet er gaat komen, lijkt zo goed als zeker.

7 reacties

 • Leo Vis

  1 jaar geleden
  #Rick van Geest Zeg jij maar waar staat dat ruiters moeten betalen en hoeveel dat dan zou zijn: https://www.bezoek-ede.nl/natuur-actief/ruiters In dit artikel worden ruiters aangemoedigd om in Ede te komen paardrijden (gratis).
 • Leo Vis

  1 jaar geleden
  De MTB routes zijn aangelegd om hier geld aan te verdienen, wie dacht dat deze voor promotie van Ede zijn aangelegd is een beetje naïef. Het was niet de vraag òf maar wanneer hiervoor betaald moest gaan worden. Er zijn ook fiets-en ruiterpaden in de bossen, gaat men hier ook voor betalen?
 • Mattie Veld

  1 jaar geleden
  Volgens mij loopt er ook nog een rechtszaak tegen de MTB routes in Gelderland die door natuurgebieden lopen.
 • Eduard Haverkamp

  1 jaar geleden
  Is toch een prima optie betalen voor een groot natuurgebied Voetgangers fietsers en vooral de mensen die met auto dagtochtjes maken in het gebied omdat ze zich vervelen op een mooie dag. Dit gebeurt in het buitenland toch ook. En flinke boetes op het laten rondslingeren van afval.
 • rick van Geest

  1 jaar geleden
  Bijzonder gezien ruiters al sinds jaar en dag betalen voor het gebruik van ruiterpaden

In samenwerking met indebuurt Ede

De Vallei