Volledig scherm
Een bodycam. © ANP

Agenten gaan dronken jongeren filmen met bodycam

EDE - Toezichthouders en politieagenten gaan tijdens horecadiensten gebruik maken van bodycams. Het doel is beelden opnemen van minderjarigen die te veel gedronken hebben. 

Burgemeester René Verhulst heeft een proef met de camera's in gang gezet die aankomende zaterdag al begint. De teams van politie zetten de camera's aan als ze dronken minderjarigen tegenkomen op straat. De beelden met daarop de gedragingen van de jongeren worden opgeslagen zodat de jongeren ze vervolgens zelf terug kunnen kijken, samen met hun ouders. Op die manier hoopt Ede ouders en jongeren bewust te maken van het alcoholgebruik en de gevolgen ervan. 

Vrijwillig

Het terugkijken van de beelden is vrijwillig. Ouders zijn niet verplicht naar het bureau te komen. Als de beelden eenmaal bekeken zijn, worden ze vernietigd, zo meldt de gemeente.  

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Ede

De Vallei