Volledig scherm
Hans Boerkamp. © AD

Boerkamp kandidaat wethouder in Rhenen voor D66

RHENEN - Hans Boerkamp is de beoogde wethouder van D66 voor Rhenen. D66 dat van één naar twee zetels ging, is momenteel in gesprek met SGP, ChristenUnie en PCR voor de vorming van een nieuwe coalitie.

Hans Boerkamp is momenteel statenlid voor D66 in provinciale staten van Utrecht. Hij heeft onder andere ruimtelijke ordening, landbouw en kantorenlocaties als aandachtsgebieden en is tweede woordvoerder natuur en landschap. De Utrechter werkt in Zeist bij INretail als adviseur en belangenbehartiger voor ondernemers in de non-food detailhandel. 

In Rhenen is informateur Pieter Verhoeve nu aan de slag gegaan als formateur om een college van SGP, ChristenUnie en Progressieve Combinatie Rhenen (PCR) samen te stellen. In Rhenen worden wel vaker wethouders van buiten gehaald. De afgelopen vier hadden hadden zowel de ChristenUnie met Jolanda de heer (Veenendaal) als de VVD met Henk van den Berg (Kesteren) een wethouder 'van buiten'.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Ede

De Vallei