Volledig scherm
De opening van de CDA pop up store in Ede in 2015. © Herman Stöver

Boersma neemt vrijgekomen plaats in bij CDA Ede

EDE - Taeke Boersma wordt bij het Edese CDA de vervanger van Irene van de Voort in de gemeenteraad. Boersma wordt op donderdag 11 januari geïnstalleerd.

 Hij is sinds april 2015 fractievolger van het CDA  dat in de gemeenteraad met zes zetels vertegenwoordig is. Fractievoorzitter Jan Pieter van der Schans: ,,Taeke heeft zich de afgelopen jaren bewezen als inhoudelijke en gedreven CDA-politicus. Ik ga er vanuit dat we met de gemeenteraadsverkiezingen goed uit de stembus komen en Taeke ook daarna door kan als raadslid." 

Van huis uit is Boersma planoloog. Hij volgt Irene van de Voort op die sinds 2014 raadslid was voor het CDA. Reden voor het vertrek is een verschil tussen haar persoonlijke standpunt en dat van het landelijke CDA over fosfaatrechten voor boeren. De Lunterse boerin begint een nieuwe partij: Evenwicht. Ze wil op meerdere plekken meedoen aan de verkiezingen, waaronder in Ede.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Ede

De Vallei