Boetes voor spookfietsers richting Campus Wageningen

WAGENINGEN - De politie waarschuwde vorige week al: 'binnenkort gaan we echt bekeuren'. Woensdagochtend kregen twee fietsers een bon omdat ze tegen het verkeer in reden op de Kennedyweg. 

Sinds het academisch jaar weer is begonnen, is de dagelijkse fietsfile terug in het Wageningse stadsbeeld. Hordes studenten en medewerkers van de universiteit rijden in een lang lint richting de Campus. 

Door rood

Daarbij houdt niet iedereen zich aan de regels. Vooral bij de oversteek van de Churchillweg naar de Bornsesteeg gaat het vaak mis: veel fietsers rijden er door rood licht. Ook rijden fietsers die vanuit de Tarthorst komen een stukje aan de verkeerde kant van de weg richting de Nijenoord Allee. 

De politie heeft toegezegd daar streng tegen op te treden: (jonge) fietsers die naar de twee scholen in de Tarthorst rijden komen in de knel door spookfietsers.

Volledig scherm
Het betreffende kruispunt in Wageningen. © Google Streetview
De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

De Vallei