Volledig scherm
Een leerling van De Borgwal en de Stifthorst planten samen een boom. © Ria van de Bor

Boomfeestweek in Renswoude voorbij: terugblikken op leerzame week

RENSWOUDE - Leerlingen van groep 6 van basisschool De Borgwal en basisschool De Stifthorst hebben afgelopen week meegedaan met de nationale boomfeestweek. Dit jaar was het thema: een boom voor ieder kind. Met als bedoeling dat ieder kind tijdens zijn basisschoolperiode een boom plant.

Zo ook de kinderen van De Borgwal en de Stifthorst. Naast dat ze bomen hebben geplant rondom de school ter afsluiting van de week, hebben ze in deze week ook vooral geleerd  wat het belang van bomen is en hoe je verschillende bomen kunt herkennen. Ook hebben ze meer over vogels en planten geleerd en hebben ze daarbij de natuur verlost van zwerfafval.

 Beide scholen hebben informatiepanelen gemaakt over hetgeen ze hebben geleerd. Deze zijn onthuld door burgemeester Doornenbal en wethouder Teunissen. De panelen zullen nog een tijdje blijven staan, zodat kinderen met ouders en andere familieleden nog een keer een kijkje kunnen nemen.

Volledig scherm
Groep 6 van de Borgwal in Renswoude is klaar om bomen te planten. © Ria van de Bor
Volledig scherm
Leerlingen van de Stifthorst zijn er ook klaar voor. © Ria van de Bor
De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Ede

De Vallei