Volledig scherm
De Nasser Moskee zit nu nog aan De Heuvel in Veenendaal, maar daar zit die te krap in zijn jasje. © AD

Bouw nieuwe moskee Veenendaal begint deze maand

VEENENDAAL - De bouw van de nieuwe Nasser moskee in Veenendaal begint deze maand. Op vrijdag 20 april is het officiële startmoment van de bouw aan de Nijverheidslaan.

De Nasser moskee zit al jarenlang in een te krap jasje aan de Heuvel in Veenendaal. De nieuwe moskee komt in het Pionierkwartier, een voormalig bedrijventerrein waar ook nieuwe woningen en straten komen. De gemeente heeft twee jaar geleden groen licht gegeven voor de bouw. Opmerkelijk was dat er geen zienswijzen tegen de bouw zijn ingediend. Opmerkelijk, maar niet verbazingwekkend, vond toenmalig burgemeester Wouter Kolff in 2016: ,,Want hier is een lang traject aan vooraf gegaan. Er is veel gesproken met omwonenden, moskeebestuur en alle betrokkenen, waardoor mensen ook goed weten wat er gaat gebeuren."

Driedaagse geldinzameling

Volledig scherm
In het Pionierkwartier komt de nieuwe moskee te liggen op de plek van de oude Veenendaalhal. © Herman Stöver

Eind maart is er een driedaagse geldinzameling geweest via Facebook die een bedrag van 325.000 euro op heeft gehaald. De nieuwe moskee wordt volledig gefinancierd worden door de giften en donaties, aldus het bestuur. De voorbereidende werkzaamheden voor de bouw van de moskee zijn inmiddels begonnen. Op vrijdag 20 april is het officiële startmoment wanneer burgemeester Piet Zoon samen met de voorzitter van het moskeebestuur een officiële handeling verricht.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Ede

De Vallei