Volledig scherm
Studentenhuisvesting op de Kop van Kortenoord in Wageningen. Het kan er volgend jaar staan. © Gemeente Wageningen

Bouw tijdelijke studentenwoningen Wageningen vertraagd

WAGENINGEN - De bouwplannen van studentenhuisvester Idealis op de Kop van Kortenoord in Wageningen lopen een half jaar vertraging op. Het gaat om tijdelijke huisvesting bij het Nieuwe Kanaal.

Idealis is daar niet blij mee, legt wethouder Han ter Maat uit: ,,Maar we hebben van de Raad van State begrepen dat we toch een reguliere procedure moeten volgen en dat kost extra tijd.’’ Het doet geen afbreuk aan de plannen, waar ook de buurt geen problemen mee lijkt te hebben. Er komen volgend jaar, voor een periode van tien jaar, 300 wooneenheden voor studenten. Ter Maat: ,,Uit reacties heb ik begrepen dat mensen verrast zijn dat het ontwerp van deze tijdelijke huisvesting er zo goed uit ziet.’’

Studentenaantal

De Raad van Bestuur van Wageningen Universiteit verwacht een groei van het studentenaantal van 10.775 in het vorige studiejaar naar 14.750 in het studiejaar 2021-2022. Dat moet dan leiden, zo is berekend, tot 2.200 extra studenteneenheden. Op korte termijn kunnen er niet voldoende plekken gevonden worden voor permanente huisvesting, vandaar dat er gezocht wordt naar tijdelijke huisvesting zoals nu op de Kop van Kortenoord. Later kan die locatie wellicht dienen als uitbreiding van het Business & Science Park Wageningen (of van de woonwijk Nieuw Kortenoord).

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.
 1. Dit pluimveebedrijf in Lunteren kwam de fipronylcrisis te boven, en krijgt nu complimenten van minister Schouten
  PREMIUM
  VIDEO

  Dit pluimveebe­drijf in Lunteren kwam de fipronyl­cri­sis te boven, en krijgt nu complimen­ten van minister Schouten

  LUNTEREN - Vol overtuiging begonnen Jantine en Martijn van Veldhuizen tien jaar geleden een biologische pluimveehouderij aan de Vitterweg in Lunteren, in de boerderij van zijn grootouders. Dat ging jaren goed, tot in 2017 de fipronylcrisis ook hun bedrijf teisterde. Alle kippen werden geruimd, de kosten waren voor hen. Minister Carola Schouten bezocht maandagmiddag toevallig juist hun bedrijf tijdens haar bezoek aan Food Valley. En loofde hun doorzettingsvermogen.
 2. ‘Dus u moest in de oorlog uw hondje achterlaten?’ Scholieren horen wat oorlog deed met Wageningers
  PREMIUM
  VIDEO

  ‘Dus u moest in de oorlog uw hondje achterla­ten?’ Scholieren horen wat oorlog deed met Wagenin­gers

  WAGENINGEN - Wat is oorlog? ,,Oorlog is vreselijk’’, zei de 10-jarige Teun Spierenburg. ,,Dat heb je heel mooi en juist gezegd‘’, zei Mia S. Wigman. De 88-jarige Wageningse kwam op de G.J. van den Brinkschool vertellen over haar ervaringen, als 10-jarige, toen de oorlog begon in Wageningen. De aftrap van het schoolproject Oorlog in mijn buurt raakte de scholieren van de groepen 7 en 8. ‘Dat was bij ons’ was meer dan eens een uitroep van de kinderen. De oorlog kwam opeens heel dichtbij in de klas.

In samenwerking met indebuurt Ede

De Vallei