Brand in diepe loods Edes straalbedrijf

EDE - Bij Straalbedrijf Janssen aan de Lumièrestraat in Ede heeft aan het einde van de ochtend korte tijd brand gewoed. De brandweer had het vuur snel onder controle.

Kort na 11.00 uur kwamen er bij de brandweer meerdere meldingen binnen over sterke rookontwikkeling bij het bedrijf.

Er bleek een brand te zijn ontstaan in een loods waar metaal wordt gespoten. Medewerkers van Janssen probeerden het vuur zelf te blussen en kregen snel assistentie van de brandweer.

Ontruimd

Een brandweerwoordvoerder meldt dat is opgeschaald tot middelbrand, vanwege de diepte van de loods. Dat zou problemen kunnen geven met de brandslangen. De brandweer was ter plekke met twee tankautospuiten, een tankwagen, een hoogwerker en circa 20 brandweerlieden.

De woordvoerder zegt dat er geen gewonden zijn en geen gevaarlijke stoffen zijn vrijgekomen, hoewel de brandweer vanwege verfpoeder in de hal daar wel rekening mee hield. Het bedrijf is tijdelijk ontruimd geweest.

Volledig scherm
De brandweer in actie aan de Lumièrestraat in Ede. © DG
De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Ede

De Vallei