Volledig scherm
Foto: ANP

Burgemeester: boetes broodje op station ongeldig

VEENENDAAL - De 3 tieners die onlangs een boete van 97 euro euro per persoon kregen omdat ze op het perron van station Veenendaal-West zaten zonder geldig vervoersbewijs, zijn onterecht beboet.

Dat heeft de burgemeester donderdag laten weten na een gesprek met het trio.

Illegaal
De boetes voor illegaal verblijf op het station zijn uitgedeeld door een opsporingsambtenaar van de gemeente. Die mogen op dat punt echter niet handhaven, die taak ligt bij de politie. De gemeente heeft daarom besloten de boetes voor illegaal verblijf op het station kwijt te schelden, meldde burgemeester Wouter Kolff van Veenendaal aan het einde van de middag.

Rommel

Daarmee zijn 2 van de 3 boetes van tafel. De derde blijft gehandhaafd omdat die werd uitgedeeld wegens het veroorzaken van rommel. Daarvoor mag een boa van de gemeente wel bekeuren. De 3 werden beboet door een opsporingsambtenaar omdat ze op het station waren zonder geldig vervoersbewijs. Ze hadden een broodje gehaald op het station en aten dat op het perron op. Ze deden hun verhaal in een lokale krant, waarna grote ophef ontstond.

Inschatting

Kolff wil dat politie en gemeente streng handhaven op het station vanwege overlast in het recente verleden. "Nu blijkt dat juridisch een verkeerde inschatting is gemaakt, moeten we dat ook toegeven."

In samenwerking met indebuurt Ede

De Vallei