Burgercomité tegen komst kwartiersdienst Valleilijn

EDE - Enkele tientallen omwonenden van de Valleispoorlijn in Ede maken bezwaar tegen een ophanden zijnde kwartierdienst. Ze hebben zich verenigd in een burgercomité. 

Het Burgercomité Valleilijn Ede wil betrokken worden bij de plannen van de provincie en 'nut, noodzaak en alternatieven' aanstippen.

Ruim negenduizend reizigers maken volgens de provincie Gelderland dagelijks gebruik van de Valleilijn. Om de ochtendspits te ontlasten, onderzoekt de provincie al langer de mogelijkheden om de kwartierdienst tussen Amersfoort en Barneveld uit te breiden naar station Ede-Wageningen. 

,,We hebben herhaaldelijk de bezoekerscijfers opgevraagd, maar die zijn er niet’’, zegt buurtbewoner Nando Eskes. Hij ging daarom zelf op onderzoek uit en liet vorige week tellingen uitvoeren door studenten. Daaruit zou blijken dat de trein slechts sporadisch vol zit. Het burgercomité pleit daarom voor een langere trein in plaats van meer ritten. Een ander alternatief is een snelle busverbinding. 

Lees het uitgebreide verhaal in de papieren of digitale Gelderlander van vrijdag 23 juni, editie Vallei. 

Volledig scherm
Passagiers stappen de Valleilijn in op station Amersfoort. © Saskia Berdenis van Berlekom
De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Ede

De Vallei