Volledig scherm
Buurtbewoners op de voormalige vuilnisbelt in Wekerom. © Herman Stöver

Buurt wil eigen onderzoek naar lekkende vuilnisbelt

WEKEROM - De buren van de vuilnisbelt in Wekerom gaan een eigen onderzoek uitvoeren naar mogelijk nieuwe verontreiniging vanuit de vuilnisbelt

Dat laat advocaat Simon Blasweiler weten.  e bewoners nemen geen genoegen met een controle door de gemeente na klachten uit de buurt. 

,,Ze schakelen een deskundig bureau in omdat zij geen enkel vertrouwen hebben in de gemeente en provincie. Er is geen onderzoek ter plaatse verricht. Er is blijkbaar een mannetje van de gemeente langs geweest om poolshoogte te nemen, dat is alles.’’ 

Zorgen 

De omwonenden maken zich ernstig zorgen over verontreiniging nadat boven op de vuilnisbelt de fundering is gelegd van een uitkijktoren. Volgens de bewoners loopt 'allemaal giftig blauwe en lichtbruine rotzooi uit'.  Wethouder Vreugdenhil laat de gemeenteraad in een memo echter weten dat er volgens haar geen enkele sprake van schade door de werkzaamheden. Wel zou de dikte van de deklaag zijn aangetast. Dit veroorzaakt geen gevaar, maar moet wel hersteld worden.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Ede

De Vallei