Hulpverlening na de frontale botsing op de Lunterseweg bij Ede.
Volledig scherm
PREMIUM
Hulpverlening na de frontale botsing op de Lunterseweg bij Ede. © Luke Beens/Persbureau Heitink

Buurtbewoners schrikken wakker van dodelijk ongeluk bij Ede: ‘Dacht dat de telefoonmast instortte’

video | updateEDE - De dag na het zware ongeluk op de Lunterseweg bij Ede, waarbij een 45-jarige man uit die plaats om het leven kwam, blikken buurtbewoners terug op de heftige gebeurtenis. Er wordt volgens hen vaak te hard gereden. ,,Het was een hele harde klap.’’

4 reacties

 • Hennie Brouwer

  1 jaar geleden
  Nee, hoor. Dat wordt een taakstrafje, 3 maanden rijontzegging. Want vaak wordt er een trieste jeugd bijgehaald, een lastig leven en beroerde omstandigheden, net ontslag of ruzie met een dierbare waarom deze dronken achter het stuur is gekropen. Dat weegt vele malen zwaarder dan het verdriet van de nabestaanden. En met een beetje mazzel blijft de zaak te lang op de plank liggen en dan wordt het alleen een belerend vingertje: nooit meer doen. Zo werkt het in Nederland.
 • A. de Zeeuw

  1 jaar geleden
  Straffen verkeersongeluk met zwaar letsel of dood door schuld (artikel 6 WVW) Het veroorzaken van een verkeersongeval met zwaar letsel of dood door schuld geldt als een zwaar vergrijp. Het overtreden van artikel 6 van de Wegenverkeerswet wordt dan ook fors bestraft. Uiteraard hangt de strafmaat af van de omstandigheden rondom het ongeval, maar in het uiterste geval kunt u bij het overtreden van dit wetsartikel veroordeeld worden tot maar liefst 9 jaar gevangenisstraf.
 • J G Jagtenberg

  1 jaar geleden
  Ben het helemaal met Harm eens. Ik vind ook dat de straffen in Nederland belachelijk laag zijn. Als gestraft zou worden zoals Harm wenst, gaat er mischien een schrikeffect vanuit. Dan zal dit soort misdrijven hopelijk minder vaak voorkomen.
 • Harm Hillevreugd

  1 jaar geleden
  Rijden onder invloed van alcohol en betrokken raken bij een aanrijding met dodelijke afloop. Hoeveel doden moeten er nog volgen voordat er strenger gestraft gaat worden tegen deze misdadigers ? Zo wie zo altijd de auto inbeslag nemen en verbeurt verklaren, met een minimale gevangenisstraf van 5 jaar en een levenslang rijverbod. Wanneer worden we een keer wakker om passende maatregelen te nemen tegen deze dwaze figuren ?

In samenwerking met indebuurt Ede