Volledig scherm
© Google

Camping in Wageningen wordt weer voor de toeristen

WAGENINGEN - De Wielerbaan in Wageningen wordt weer helemaal een vakantiepark. De laatste jaren werden meerdere chalets en stacaravans permanent bewoond. En dat is niet de bedoeling, zegt wethouder Han ter Maat.

,,De Wielerbaan is onze enige camping in Wageningen en die moet dan ook als camping gebruik worden.''

TopParken

Het recreatiepark, genoemd naar een betonnen oude wielerbaan die er deels nog ligt, stond vroeger bekend als Camping de Eng. Na enige jaren van verloedering heeft eigenaar TopParken vrij recent een deel van het terrein in exploitatie genomen. De gemeente Wageningen, particuliere eigenaren van chalets en TopParken gaan zich samen inzetten voor een betere recreatieve toekomst. De afgelopen jaren was er steeds meer sprake van permanente bewoning. Dat mag niet volgens het bestemmingsplan. 

Ter Maat: ,,De Wielerbaan is een unieke plek in de prachtige bossen van Wageningen. Als een deel van het park permanent bewoond wordt, is er minder plek voor toeristen en dat willen we niet. Daarnaast speelt dat ook door andere gemeenten op de Veluwe wordt opgetreden tegen permanente bewoning. Dat willen we in Wageningen ook.”

Eén jaar

Mensen die nu permanent op het recreatiepark wonen, krijgen een jaar de tijd om andere woonruimte te vinden. Er is overlegd met een afvaardiging van chaleteigenaren. Ter Maat: ,,De particuliere eigenaren hebben zich zeer meewerkend opgesteld.”

  1. Dit pluimveebedrijf in Lunteren kwam de fipronylcrisis te boven, en krijgt nu complimenten van minister Schouten
    PREMIUM
    VIDEO

    Dit pluimveebe­drijf in Lunteren kwam de fipronyl­cri­sis te boven, en krijgt nu complimen­ten van minister Schouten

    LUNTEREN - Vol overtuiging begonnen Jantine en Martijn van Veldhuizen tien jaar geleden een biologische pluimveehouderij aan de Vitterweg in Lunteren, in de boerderij van zijn grootouders. Dat ging jaren goed, tot in 2017 de fipronylcrisis ook hun bedrijf teisterde. Alle kippen werden geruimd, de kosten waren voor hen. Minister Carola Schouten bezocht maandagmiddag toevallig juist hun bedrijf tijdens haar bezoek aan Food Valley. En loofde hun doorzettingsvermogen.

In samenwerking met indebuurt Ede

De Vallei