Volledig scherm
DeBraamhorst. © Tamara Reijers, Herman Stöver

Caravanclub weg van de Braamhorst in Ede

EDE - Camping de Braamhorst aan de Zonneoordlaan in Ede wordt niet meer als camping in gebruik genomen door de Nederlandse Caravan club (NCC). 

Het erfpacht van het schilderachtige kampeerterrein van de vereniging gaat terug naar de gemeente Ede, met ingang van 1 januari 2019. Tot die tijd zal het kampeerterrein ook niet als zodanig  gebruikt worden. Dat zegt Jan Timmer van de Nederlandse Caravan Club. 

Asielzoekerscentrum

De Braamhorst was lange tijd in beeld voor de vestiging van een asielzoekerscentrum. Toen dat in 2016 werd afgeblazen, zat de vereniging met de handen in het haar. Het terrein was schoon opgeleverd, waterleidingen en stroomdraden voor de kampeerders waren verwijderd. 

Schadevergoeding

In februari dit jaar stelde de vereniging dat de gemeente Ede haar verantwoordelijkheid niet nam. Ede zou een deel van de gederfde onkosten moeten betalen. Het terrein opknappen zou veel te duur voor de vereniging zijn om zelf te betalen. Met het Centraal Orgaan opvang asielzoekers (COA) was eerder al afgesproken dat er een aantal maanden huur betaald zou worden als wijze van schadevergoeding. 

Akkoord

Inmiddels is er ook een akkoord met de gemeente Ede. ,,De handtekening moet nog gezet worden’’, zegt Timmer, ,,Maar de gemeente gaat het huidige erfpachtrecht dat we hebben ontbinden. Bovendien maken we afspraken over de kosten van de erfpacht.’’ Wat de gemeente met het terrein gaat doen is onbekend. Een gemeentewoordvoerder kon daar nog geen uitsluitsel over geven. 

Volledig scherm
De Braamhorst. © Tamara Reijers, Herman Stöver

In samenwerking met indebuurt Ede

De Vallei