Cas krijgt ook van zijn opa een pluim

videoEDE - Leon Meijer noemde het zaterdagmiddag het leukste onderdeel van zijn baan als wethouder in Ede: voorzitter zijn van de jury die jaarlijks tien pluimen uitdeelt aan kinderen uit de gemeente die zich op een bijzondere manier hebben onderscheiden.

Volledig scherm
Cas met zijn opa Chris. © Herman Stöver

In een een bomvol Cultura werden ze in het zonnetje gezet door burgemeester René Verhulst die met de nodige humor de pluimen onder de kinderen verdeelde. Toen Cas Binnendijk (13) uit Ede in het zonnetje werd gezet, haalde Verhulst ook opa Chris (67) naar voren die na een herseninfarct in 2015 in een rolstoel zit. Sinds die tijd ontpopt zijn kleinzoon Cas zich als mantelzorger.

,,Ik ben hartstikke trots op hem, maar het is ook dubbel", zei een zichtbaar geëmotioneerde opa Chris. Gelachen werd er ook toen de burgemeester van hem de vraag kreeg of die niet de verkeerde stropdas droeg. ,,Ik zie allemaal kippen. Is die niet van de gemeente Barneveld", klonk de opa van Cas gevat. ,,Nee, dat is de korhoen van de Veluwe", zei Verhulst. 

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Ede

De Vallei