Volledig scherm
Het te slopen gebouw van de opgeheven wandelsportvereniging Semper Avanti in Wageningen. © DG/Eric Wijnacker

Clubgebouw Semper Avanti weg, welkom buurttuin Wageningen

WAGENINGEN  - Het is mogelijk het meest verscholen liggende verenigingsgebouw in Wageningen: het voormalige onderkomen van postduivenvereniging Rewara en wandelsportvereniging Semper Avanti. Het pand wordt gesloopt.

Strak ingeklemd tussen de achtertuinen van woningen aan de Van Uvenweg, Crocusstraat en Rozenstraat was het jarenlang een veelbezocht gebouw. Sinds het vertrek van Semper Avanti, zijn alle ramen en deuren van het opvallend grote houten kot dichtgetimmerd. 

Vuurwerk

Quote

Er zijn ideeën gelanceerd voor een gezamenlij­ke moes- of speeltuin.

Jacintha Vigelandzoon, buurtbewoonster

Deze week is een begin gemaakt met de sloop en eventuele asbestverwijdering. ,,We willen dat het gesloopt is voor de kerstdagen en de viering rond de jaarwisseling'', zegt wethouder Dennis Gudden. Ook om eventueel vandalisme (vuurwerk) voor te zijn rond het houten pand dat dicht bij de huizen staat. Met omwonenden en de Woningstichting wordt er over gesproken om er een buurttuin van te maken. 

Voor die tuin zetten onder anderen Jacintha Vigelandzoon en Leon Corten zich in. Vigelandzoon: ,,Tijdens een bijeenkomst in Tuindorp zijn al ideeën gelanceerd voor een gezamenlijke moestuin of speeltuin. Die plannen zijn nog niet uitgewerkt maar enthousiasme is er zeker, al is er ook zorg over hangjongeren. Niemand vindt het jammer dat dat oude gebouw gesloopt wordt.''

Wandelsport

Ook Corry Seves van de vorig jaar opgeheven wandelsportvereniging Semper Avanti snapt dat er gesloopt gaat worden. ,,Het gebouw was slecht, al hebben we er jaren met plezier gezeten. We hadden een goede naam als wandelsportvereniging. Maar het is niet anders.''

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Ede

De Vallei