Curator: volop kansen voor failliete hotels Wageningen en Ede

WAGENINGEN/ EDE - Curator Marike Boersen ziet perspectief voor de meeste horecabedrijven uit de failliet verklaarde Jaap Venendaal Groep. ,,Ik wil de 150 personeelsleden, van wie velen overigens parttime werken, heel snel duidelijkheid verschaffen. Op dit moment zijn alle acht vestigingen nog volop in bedrijf en blijven klanten welkom.’’

Boersen behandelt het faillissement van de Jaap Venendaal Groep samen met haar collega Cees Klomp van Bierman Advocaten in Tiel. Eigenaar Jaap Venendaal kan en wil nu nog niet reageren. ,,Maar het is een verdrietige dag'', meldt hij.

Kandidaten

Volledig scherm
Hof van Wageningen en Eat Cetera in Wageningen. © DG/Eric Wijnacker

Boersen heeft woensdagochtend de financiële boeken globaal bekeken: ,,Op het eerste gezicht zie ik kansen voor de meeste bedrijven. Vandaag ga ik alle bedrijven langs om de situatie zelf in ogenschouw te nemen en met mensen te praten. Kandidaten om hotels of restaurants, liefst inclusief al het personeel, over te nemen zijn zeer welkom bij ons. Ik zou ze willen oproepen om zich snel te melden.’’

Bij het faillissement zijn de Wageningse hotels De Wereld en Hof van Wageningen betrokken, alsmede de Wageningse restaurants O Mundo (met een Michelin-ster), Eat Cetera, DrinksandBites en Kelly's. En dat geldt ook voor het Edese hotel PTC+ en restaurant Eat Cetera Ede.

Poll

Wageningen zou moeten bijspringen om hotel De Wereld te redden van faillissement

  • Eens (46%)
  • Oneens (54%)
1978 stemmen
De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Ede

De Vallei