Dag Irene, hallo Bijenkorf in Wageningen

VIDEOWAGENINGEN - Duizenden Wageningse kinderen hebben in de voorbije 70 jaar les gekregen op de protestants-christelijke Ireneschool. 

Eind dit jaar verhuist de school van de Rooseveltweg zo'n honderd meter verderop naar de Buurtseweg en gaat dan door als De Bijenkorf. ,,En het wordt de meest duurzame school van Wageningen met het groenste schoolplein'', beloofden directeur Hans van Holland en wethouder Dennis Gudden. Bedoeld voor zo'n 150 schoolkinderen.

Bijtjes

Gisteren werd, in het bijzijn van schoolkinderen en peuters van Klavertje 4, dat een buitenschoolse opvang gaat draaien in De Bijenkorf, de start van de bouw gevierd. Omwonenden heetten de school van harte welkom. En gaven een zadenmengsel cadeau voor een bloemrijke schooltuin. Waar de bijtjes straks kunnen zoemen.

Volledig scherm
Feest rond de toekomstige basisschool De Bijenkorf in Wageningen © DG/Eric Wijnacker
De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Ede

De Vallei