Volledig scherm
Het dammetje naar de steenfabriek is onder water gelopen. © Leffert Oldenkamp

Dammetje Veerweg in Wageningen loopt onder water

WAGENINGEN - Het waterpeil in de uiterwaarden langs de Veerweg in Wageningen stijgt langzaam, maar wel zeker. Maandag aan het begin van de middag is het dammetje dat de weg met de steenfabriek en de huizen daaromheen verbindt, onder water gelopen.

Buurtbewoner Leffert Oldenkamp verwacht dat de bewoners van de 'terp' aan het einde van de middag hun auto's op de Veerweg moeten parkeren, willen ze die nog kunnen gebruiken. Hij meldt dat naar verwachting dinsdag rond het middaguur het water tegen de laagste delen van de Veerweg zal klotsen. 

Hoogtepunt

Het hoogtepunt van het hoge water verwacht hij in de nacht van woensdag op donderdag. Dan loopt de Veerweg voor een deel onder. Het water zal op het laagste punt van de weg maximaal 25 cm hoog komen te staan. Volgens de laatste verwachtingen daalt het water vanaf donderdag. Het dammetje blijft waarschijnlijk tot zaterdag blank staan.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Ede

De Vallei