Volledig scherm
t.b.v. de Gelderlander DGFOTO / de ValleiRhenen 08/08/2018 Jurgen Smidt t.b.v. #ValleiVolkopdrachtnr. 192906 foto: Herman Stöver t.b.v. de Gelderlander DGFOTO de Vallei © Herman Stöver

Dat ik hier mag wonen

RHENEN - Jürgen Smidt hoeft niet lang na te denken als hij in het Rhenense stadscentrum op straat de vraag krijgt waar hij gelukkig van wordt. ,,Dat we in dit land mogen leven, daar word ik iedere dag weer blij van." 

,,Niet dat ik het altijd makkelijk heb, ik ben arbeidsongeschikt en moet van 45 euro per week zien rond te komen. Maar dat lukt echt wel hoor, ik ben dankbaar dat ik in Nederland mag wonen. We hebben hier toch eigenlijk alles wat we nodig hebben? En mijn uitgangspunt is: heb je naaste lief, en dat doe ik ook. Als ik zou klagen zou dat niet terecht zijn vind ik. En sinds een paar jaar voel ik mij extra bevoorrecht omdat ik dit mooie en fijne stadje Rhenen mag wonen. Dat ik hier mag wonen. Top.''

Valleivolk
De Gelderlander portretteert dagelijks de inwoners van de Vallei. Hoe is het leven, waar dromen ze over, waar genieten ze van, waar kijken ze naar uit, wat heeft ze veranderd? Dit is Valleivolk. Aflevering 664.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Ede

De Vallei