Volledig scherm
Het Business Park © Herman Stöver

De meeste Wageningers wonen in De Buurt

WAGENINGEN - Van de 38.256 Wageningers wonen er 6.874 in de Buurt, de wijk die omsloten wordt door Lawickse Allee, Churchillweg, Kennedyweg en Van Uvenweg. Het is daarmee de wijk met de meeste inwoners in Wageningen, ruim voor de nummers 2 (Beneden- en Bovenbuurt, 5.183 inwoners) en 3 (Noordwest, 4.715).

De gemeente Wageningen heeft net een nieuwe wijk- en buurtindeling gemaakt. De stad telt nu 12 wijken, onderverdeeld in 33 buurten. Dat zijn er meer dan voorheen, om zo beter wijkgericht te kunnen werken. De nieuw buurtindeling kan onder meer helpen om preciezer te kunnen bepalen in welke buurten gerichte preventieve acties nodig zijn als het gaat om gezondheidsbeleid of sociaal domein. 

In een van de 33 buurten, het Business & Science Park, woont helemaal niemand. De op een na kleinste buurt qua inwoners is de Uiterwaarden;  daar wonen 104 mensen, van wie 10 ten zuiden van de Rijn (Maneswaard). Op Wageningen-Hoog wonen 1.179 mensen.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Ede

De Vallei