Volledig scherm
PREMIUM
De Grebbeberg. © Google Streetview

De Vallei zit midden in een groeispurt

blogAls ik ‘s ochtends de straat uit rijd om naar het werk te gaan, moet ik eraan denken dat ik rechtsaf sla in plaats van linksaf. 

Quote

Het World Food Center in Ede en het Future Center in Wageningen zijn nog altijd in het stadium van machtig mooi plan

Saskia Wassenaar, De Gelderlander
Vallei blogt
Journalisten van de redactie Vallei van De Gelderlander schrijven over wat hen bezighoudt en opvalt.

Volledig scherm
Rhenen 15-02-2019 Column foto redacteur Saskia Wagenaar iov Gelderlander Fotografie Raphael Drent © Raphael Drent

De Grebbeberg over naar Rhenen in plaats van aansluiten in de file voor Nijmegen. Parkeren bij de Rijn in plaats van de Waal. Want ik ben aangeschoven bij het redactieteam dat vanuit Rhenen de nieuwspagina’s maakt voor de edities Rivierenland en de Vallei.

Voor allebei die edities schrijf ik nu. Rivierenland is nieuw voor mij, maar in de Vallei heb ik vele journalistieke voetstappen liggen. Meer dan een decennium heb ik rondgestruind in Ede, Rhenen, Veenendaal en mijn woonplaats Wageningen. Dat ga ik weer doen. Met veel plezier - sorry voor iedereen die wat anders doet - , maar de journalistiek is toch echt het mooiste vak van de wereld. En met een herwonnen verwondering.

Want veel is hetzelfde gebleven in de Vallei. Zo zijn het World Food Center in Ede en het Future Center in Wageningen nog altijd in het stadium van machtig mooi plan. En de regio FoodValley  - het samenwerkingsverband van overheid, onderwijs en bedrijfsleven - neemt nog altijd besluiten zonder dat de democratische controle voor deze nieuwe soort bestuurslaag is geregeld.

Maar veel is ook anders. De Vallei zit midden in een groeispurt. Veenendaal voorop. Het kan niet anders of alle nieuwbouw in Veenendaal-Oost maakt er een nieuwe dynamiek los. Ede staat met de nieuwbouwplannen voor het station en de kazerneterreinen aan de vooravond van een metamorfose. In Wageningen weerspiegelt de uitdijende campus de groei van de universiteit en onderzoeksinstituten. Dit moet meer dan genoeg stof tot schrijven geven.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Ede

De Vallei