De wolf rukt op: afgelopen weekend werd een vierde roedel waargenomen op de Veluwe.
Volledig scherm
PREMIUM
De wolf rukt op: afgelopen weekend werd een vierde roedel waargenomen op de Veluwe. © Getty Images

De wolf rukt op, en dat leidt tot zorgen in veehoudend Barneveld: ‘Gaan ze straks achter onze kippen aan?’

De Veluwe is een wolvenroedel rijker, en dat is reden tot zorg voor (pluim)veehouders in de regio. De wolf legt namelijk met gemak de grootste afstanden af, en is zelfs al tot midden in Amersfoort terechtgekomen. ,,We moeten ons afvragen welke soorten hier nou wel en niet horen.”

9 reacties

 • Jules Vismale

  4 weken geleden
  @Martin Reekers, thans moesten ze in Barneveld wederom duizenden stuks pluimvee ruimen in verband met het vogelgriep-virus! Ze hadden al die dode kippen net zo goed door de wolven kunnen laten opeten en het staat zo huichelachtig dat wolven geen (klein)vee mogen consumeren maar wij mensen dus wel en in grote hoeveelheden die alle wolven in Nederland ons nooit kunnen nadoen!
 • Martin Reekers

  1 maand geleden
  Straks nog de wolvengriep!
 • Theo de Beer

  1 maand geleden
  Volgens mij maakt de gemiddelde boer zich drukker om de wolf in Den Haag dan deze...
 • Theo Tankink

  2 maanden geleden
  Gaan pluimveehouders zich echt zorgen maken om wolven? Die hier en daar pluimvee aanvallen? Naast de honderd duizenden die afgemaakt moeten worden vanwege pluimveegriep? Naast het gegeven dat er veel te veel pluimvee bedrijven op een veel te klein gebied zijn gehuisvest? Misschien even kijken naar verhoudingen zou ik zeggen.
 • Jules Vismale

  2 maanden geleden
  Als de wolven op de Veluwe zouden worden vervangen door tijgerpythons dan kun je er alvast op rekenen dat die zeker achter kippen aangaan en ook achter reeën, kalfjes van damherten en edelherten, biggen van wilde zwijnen, lammetjes van moeflons en zelfs halfwas exemplaren! Pythons hebben in Florida zoveel ellende veroorzaakt in de natuur en bij mensen (ze kunnen ook kleine kinderen doden en opeten!) dat ze dergelijke reuzenslangen daar niet meer kunnen luchten of zien!

In samenwerking met indebuurt Ede