Derde termijn Van Rumund als burgemeester Wageningen

WAGENINGEN - Geert van Rumund is ook de komende zes jaar burgemeester van Wageningen. De gemeenteraad heef tmaandag althans een aanbeveling hiervoor gedaan aan de minister van Binnenlandse Zaken Ronald Plasterk. Normaal gesproken volgt deze een dergelijke aanbeveling. 

Van Rumund (61) is al sinds 2005 burgemeester in Wageningen. Hij zegt veel zin te hebben in zijn derde termijn. Van Rumund (PvdA) is al sinds 1983 actief in de politiek. Voor hij in Wageningen kwam, was hij wethouder in Nijmegen. De herbenoeming gaat dit najaar in.

Volledig scherm
Geert van Rumund, burgemeester van Wageningen. © gemeente Wageningen
  1. Dit pluimveebedrijf in Lunteren kwam de fipronylcrisis te boven, en krijgt nu complimenten van minister Schouten
    PREMIUM
    VIDEO

    Dit pluimveebe­drijf in Lunteren kwam de fipronyl­cri­sis te boven, en krijgt nu complimen­ten van minister Schouten

    LUNTEREN - Vol overtuiging begonnen Jantine en Martijn van Veldhuizen tien jaar geleden een biologische pluimveehouderij aan de Vitterweg in Lunteren, in de boerderij van zijn grootouders. Dat ging jaren goed, tot in 2017 de fipronylcrisis ook hun bedrijf teisterde. Alle kippen werden geruimd, de kosten waren voor hen. Minister Carola Schouten bezocht maandagmiddag toevallig juist hun bedrijf tijdens haar bezoek aan Food Valley. En loofde hun doorzettingsvermogen.

In samenwerking met indebuurt Ede

De Vallei