De hondenbelasting gaat in Utrechtse Heuvelrug misschien verdwijnen.
Volledig scherm
PREMIUM
De hondenbelasting gaat in Utrechtse Heuvelrug misschien verdwijnen. © William Hoogteyling

Deze gemeente wil de hondenbelasting afschaffen: ‘Je krijgt er als belastingbetaler niets voor terug’

Het blijft één van de grootste ergernissen, hondenpoep. De beesten kunnen leuk en lief zijn, maar laten overal hun verteerde eten achter. De baasjes horen het op te ruimen, maar veel eigenaren vertikken het. Door hondenbelasting te heffen, kan de gemeente handhavers op pad sturen. Toch overweegt de Utrechtse Heuvelrug de belasting voor honden af te schaffen.

6 reacties

 • J. Zomers

  2 maanden geleden
  Hondenbelasting? Dat is iets van de vorige eeuw... toen de onroerend goedbelasting nog goedkoop was. Nu hebben we rioolbelasting, waterschapslasten en verontreinigingsheffing.
 • Nicky Jansen

  2 maanden geleden
  In Renkum betalen ze postzegels van het geld dat via de hondenbelasting binnenkomt. Die postzegels gaan op een brief naar hondenbezitters: of ze tijdens hun avondwandeling de functie van burgerwacht willen vervullen, en onraad willen melden (onbetaalde functie natuurlijk).
 • Theo Binnendijk

  2 maanden geleden
  In Wijchen bestaat ook hondenbelasting. Daarvan zijn omheinde hondenuitlaatplaatsen aangelegd en speelweiden voor honden. De uitlaatterreinen worden regelmatig schoongemaakt. De belasting heeft dus een duidelijke bestemming. Zonder zulke voorzieningen zou hondenbelasting onterecht zijn. Ik snap niet dat niet elke gemeente zo'n beleid kent.
 • W Vossen

  2 maanden geleden
  Heb iedere morgen katten uitwerpsels in de tuin liggen, die baasjes betalen ook geen belasting en katten lopen de hele dag los, dat mag een hond ook niet.
 • Els Weber-van Dreuten

  2 maanden geleden
  De hondenafvalzakjes kan je makkelijk zelf kopen en desnoods gebruik je een plastic boterhamzakje. En als gemeentelijke afvalbakken vol zijn neem je het mee naar huis. Dichtgeknoopt ruik je er niets van.

In samenwerking met indebuurt Ede

De Vallei