Volledig scherm
Wilco van Doorn, Gerard Eijk en Daphne Kalff van het Veenendaals Dichterscollectief. © Herman Stöver

Dichters aan de Grift zoeken elkaar en het publiek op met 'live' voordrachten

VEENENDAAL - De leden van collectief Dichters aan de Grift motiveren elkaar om te blijven schrijven. De Veenendalers gaan binnenkort voor het eerst 'live', in Ede.

Eén keer per maand komen de vijf leden bij elkaar in Veenendaal om eigen gedichten voor te dragen en elkaar feedback te geven. 

Het zijn leerzame en inspirerende bijeenkomsten, vindt Gerard Eijk van het collectief. ,,Steeds bedenken we een leuke opdracht voor de volgende keer. Het is vooral de bedoeling om elkaar te motiveren om te blijven schrijven. Ik word er elke keer heel blij van als ik die mooie vondsten hoor’’, vertelt Daphne Kalff, die het collectief drie jaar geleden oprichtte.

Niet afkraken

De kritiek is volgens Daphne Kalff altijd opbouwend. ,,We kraken elkaar nooit af. Het idee is om een gedicht beter te maken, zodat we als dichters kunnen groeien. Soms hebben we discussies over het gebruik van een bepaald woord. De een vindt het lelijk en de ander juist mooi. Maar de dichter blijft altijd degene die bepaalt hoe het gedicht eruit komt te zien.’’

Publiek optreden

De Dichters aan de Grift geven op zondag 26 november voor het eerst een publiek optreden. Bij de expositie 'Improspiratie' in huis Kernhem in Ede lezen de leden van het collectief voor uit eigen werk. De bedoeling is om vaker naar buiten te treden. ,,We hebben weleens gekke plannen bedacht, zoals een stand-up gedicht ten gehore brengen op een terras. Maar verder dan ideeën zijn we nog niet gekomen’’, aldus Wilco van Doorn. 

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Ede

De Vallei