Volledig scherm
© Thinkstock

Diner voor 200 man in nieuw 'Smaakstraatje' Ede

EDE - Een maaltijd in de open lucht moet een eerste stap zijn om de Doelenstraat in Ede-Centrum op de kaart zetten als 'Straatje van de Smaak'. Het diner voor maximaal 200 deelnemers onder het motto 'Aan Tafel!' vindt plaats op zaterdag 10 september.

De Doelenstraat ligt pal achter de Grotestraat, de belangrijkste winkelstraat van Ede, en leidt een bestaan in de marge. Verschillende pogingen om de winkelruimtes te vullen zijn de afgelopen jaren op niets uitgelopen.

Aantrekkelijker maken
De pandeigenaren in Ede-Centrum en de gemeente Ede willen nu proberen om het de straat aantrekkelijk te maken voor voedingswinkels. Het voormalige pand van modezaak Van de Weerd heeft een centrale rol in het plan. Hier moet een aansprekende zaak zich vestigen die kan fungeren als basis. Welke zaak dat wordt, is nog niet bekend.

Drie gangen
Deelname aan de maaltijd aan een lange tafel in de Doelenstraat op 10 september kost 27,50 euro per persoon. Het diner bestaat uit drie gangen en wordt bereid door lokale ondernemers.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Ede

De Vallei