Volledig scherm
© Andy Rouse

Dit soort natuurfoto's zie je dit weekend in Ede

EDE - Ede is het komende weekend the place to be voor amateurfotografen en professionals. Tijdens Nature Talks Photo Festival in de Reehorst kunnen makers en liefhebbers van natuurfotografie zich onderdompelen in de mooiste plaatjes.

Meer dan 45 internationale topfotografen zijn zaterdag en zondag aanwezig om te vertellen over wat er zoal komt kijken bij het maken van natuurfoto’s. 

Een van die fotografen is Danny Green uit Groot-Brittannië. Hij vertelt over de Europese papegaaiduikers. Voor dit fotoproject voor National Geographic bezocht Green de afgelopen vijf jaar gebieden in Noorwegen, IJsland en Groot-Brittannië om papegaaiduikerkolonies te volgen en het leven van de bijzondere vogels in beeld te brengen. Tijdens zijn lezing Puffin, Passion & Persistence (Papegaaiduiker, passie en vasthoudendheid) geeft hij een blik achter de schermen.

Young Talent

Volledig scherm
Papegaaiduiker in vlucht. © Danny Green

Het 17-jarige Nederlandse aanstormende talent Rick van der Kraats komt vertellen over zijn eerste stappen in de wereld van de natuurfotografie. In 2011 kreeg hij tijdens een vakantie in Noorwegen een camera in zijn handen gedrukt en dat bleek een schot in de roos. Vorig jaar won hij de WNF Frans Lanting Photo Award in de categorie Young Talent. Dat leverde hem een persoonlijke workshop op met de bekende Nederlandse fotograaf Frans Lanting.

Op het programma staan verder masterclasses over bijvoorbeeld zwart-witfotografie en extreme macrofotografie, er zijn camerademonstraties en de Nature Photographer of the Year wordt bekendgemaakt.

De Gelderlander-lezers krijgen met de kortingscode deGelderlander-talks 10 procent korting op de ticketprijs voor het hoofd- of basisprogramma. Zie voor meer info de website van Naturetalks.

Volledig scherm
'Solitaire bij' van Arno van Zon. © Arno van Zon
De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Ede

De Vallei