Dode en zwaargewonde bij ongeluk op A30 tussen Ede en Barneveld

VIDEOLUNTEREN - Op de snelweg A30 tussen Ede en Barneveld is zaterdagmiddag een dodelijk ongeluk gebeurd. Een bestelbus en een vrachtwagen zijn bij bedrijventerrein Harselaar bij Barneveld op elkaar gebotst. De bestuurder van de bestelbus, een 43-jarige man uit Polen, is hierbij overleden. Een ander raakte zwaargewond.

De weg richting Barneveld werd afgesloten voor hulpverlening en nader onderzoek. Verkeer werd omgeleid via de A1, A12 en A50 in het oosten of de A27/A28 in het westen. De afsluiting duurde tot 18.00 uur. Verkeer op de A30 had na het ongeval te maken met vertraging oplopend tot minstens een half uur.

Het ongeval gebeurde rond 13.45 uur tijdens een inhaalmanoeuvre. De vrachtwagen werd door het busje ingehaald. Tijdens het inhalen raakte het busje met drie inzittenden op volle snelheid de bumper van de vrachtwagen. Hierdoor raakte het busje van de weg en boorde zich in de vangrail.

De bestuurder was op slag dood, een tweede inzittende raakte zwaargewond. De vrachtwagenchauffeur komt met de schrik vrij.

Volledig scherm
Bij een ernstig verkeersongeluk op de A30 is een dode gevallen. © AS Media

De Vallei