Donorlever gevonden voor zieke jonge moeder uit Veenendaal

VEENENDAAL - De doodzieke Jannica van Barneveld (29) uit Veenendaal lijkt gered: maandagmiddag is een donorlever gevonden voor haar. Dat meldt de Wageningse artiest Rogier Pelgrim op Facebook.

Jannica van Barneveld uit Veenendaal.
Volledig scherm
Jannica van Barneveld uit Veenendaal. © foto: Facebook/Gor Khatchikyan

Maandagavond zijn artsen in het Erasmus Medisch Centrum begonnen met de operatie. Die heeft de hele nacht geduurd en is op zichzelf goed verlopen, maar er is nog een lange weg te gaan, schrijft Pelgrim. 'De artsen zijn hoopvol. De komende dagen zijn cruciaal.'

Pelgrim deed afgelopen weekeinde namens vrienden en familie een oproep aan naasten van uitzichtloze patiënten op de intensive care. Of die de organen van hun dierbare na overlijden willen donoren. De oproep volgde na een Facebookbericht van ic-arts Gor Khatchikyan uit Utrecht. Ook hij is nu dankbaar. 'Als het de goede kant op blijft gaan, mag ze vandaag van de beademing af', stelt hij nu op het sociale medium.

'De familie van de donor mag hopelijk ook troost vinden in hun verdriet dat een ander leven gered is. Veel sterkte in jullie verlies!' Khatchikyan denkt dat de kwestie de discussie over de noodzaak van donoren opnieuw op gang heeft gebracht. Hij denkt dat de strijd van de zangeres ook anderen die een orgaan nodig hebben, heeft gered. 

Achtergrondzangeres

De 29-jarige Jannica van Barneveld is achtergrondzangeres van Rogier Pelgrim. Ze is moeder van een 2-jarige dochter. Van Barneveld werd twee weken geleden ziek, ze bleek een auto-immuunziekte te hebben die haar lever aantast. Ze moest snel een donorlever hebben, anders zou ze overlijden.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Ede

De Vallei