PTC+ aan de Zandlaan in Ede. archieffoto Cord Otting
Volledig scherm
PTC+ aan de Zandlaan in Ede. archieffoto Cord Otting

Driesterrenhotel in plaats van hostel PTC+ Ede

EDE - Op 1 oktober heropent het hostel van PTC+ aan de Zandlaan in Ede als driesterrenhotel. Eigenaar Jaap Venendaal van de Hof van Wageningen wil het hotel gebruiken als leerbedrijf. Hier kunnen leerlingen van Het Streek (vmbo), ROC A12 (mbo) en Groenhorst College (vmbo en mbo) en de Christelijke Hogeschool Ede werken en praktijkervaring opdoen.

De accommodatie beschikt over 45 kamers. Momenteel ondergaat het pand op het PTC+-terrein een grootschalige interne verbouwing.

"Alle kamers zijn gestript en nu wordt alles opnieuw opgebouwd", zegt Venendaal. Om er een goed geoutilleerd hotel van te maken, moet bijvoorbeeld de sanitaire voorziening worden aangepast. "Nu is dat nog een centrale voorziening, maar er moet een natte cel op elke kamer komen", legt Venendaal uit. Daarnaast moet er weer een werkende brandmeldinstallatie komen.

Het hotel is het hele jaar open en iedereen is welkom om er te overnachten, dus niet alleen mensen die een cursus volgen bij PTC+. Hoewel de kwaliteit stijgt, wil Venendaal tarieven hanteren die ook voor cursusvolgers goed betaalbaar zijn.

Meer over de plannen in De Gelderlander, editie Vallei, van dinsdag 26 juli.

In samenwerking met indebuurt Ede

De Vallei