Volledig scherm
Een voorbeeld van een dubbeldekker als rijdend stembureau, zoals hier in Oss. © Gemeente Oss

Dubbeldekker als rijdende stembus in Veenendaal

VEENENDAAL - Stemmen in Veenendaal voor de gemeenteraad? Dat kan ook in de bus. Een rijdende dubbeldekker die omgebouwd is tot stembureau. De rijdende stembus staat op 21 maart op zes plekken in Veenendaal.

Stembureaus zijn er genoeg in Veenendaal. De rijdende stembus is echter een extraatje om Veenendalers over de streep te trekken om te gaan stemmen. ,,Het is een van de acties die we ondernemen om de opkomst te bevorderen", aldus een woordvoerder van de gemeente.

Dubbeldekker

Het gaat om een Engelse dubbeldekker bus die de gemeente voor een dag heeft gehuurd. ,,Die wordt helemaal ingericht als stembureau waar je ook echt kunt stemmen. Er is een tafel met drie mensen die het stembureau bemannen en er wordt een speciaal stemhokje gemonteerd. Het rijdende stembureau voldoet aan alle officiële eisen waaraan zo'n bureau moet voldoen."

De rijdende stembus rijdt 's ochtends weg bij het raadhuis en is dan te bezoeken bij het station Veenendaal Centrum (8.30-9.30 uur), het Bruïneplein (10.00-11.00 uur), het Scheepjeshofplein (11.30-12.30 uur), het Ronde Erf (13.00-14.00 uur), bij het Ontmoetingshuis in Veenendaal-Oost (14.30-15.30 uur) en station Veenendaal West (16.00-17.30 uur).

Veenendaal maakt veel werk van de opkomstbevordering. Zo kregen alle jongeren die voor het eerst gaan stemmen, een speciale brief van burgemeester Piet Zoon.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Ede

De Vallei