Volledig scherm
De Wageningse vestiging van Monsanto aan de Wageningse Afweg. Foto: Arnold Winkel/DG

Duizenden naar protest Monsanto in Wageningen

WAGENINGEN - De protestmars tegen biotechnologie- en zaadbedrijf Monsanto trekt zaterdag hoogstwaarschijnlijk enkele duizenden demonstranten naar Wageningen. Via Facebook hebben zich al bijna 2.500 deelnemers gemeld.

Ongeveer een zelfde aantal geeft aan misschien mee te doen aan de demonstratie. Burgemeester Geert van Rumund heeft vrijdag toestemming gegeven voor de protestmars.

Het protest start om één uur bij het voormalige hoofdgebouw van Wageningen UR aan de Costerweg. Om half drie vertrekt de groep naar de vestiging van Monsanto aan de Wageningse Afweg. De route gaat over het Duivendaal, Plantsoen, Stationsstraat, Bergstraat, Herenstraat, Salverdaplein, Kapelstraat, Hoogstraat, Nudestraat, Costerweg, Havenafweg, Grebbedijk, Wageningse Afweg. Hier keert de stoet en gaat via de Grebbedijk, Nude en Costerweg terug naar het startpunt.

Bij Monsanto leggen de demonstranten bloemen voor de slachtoffers van de multinational.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Ede

De Vallei