Ede beleeft daverende start van de Heideweek

EDE - Ede heeft zin in de Heideweek, zo bleek vanavond tijdens de openingsavond op het Kuiperplein. Op de nieuwe feestlocatie werden de 61ste Heidekoningin Calluna (Birgit van Engelshoven), de 42ste Heideprinses Erica (Robin van den Broek) en de binnenkort afscheid nemende burgemeester Cees van der Knaap enthousiast welkom geheten door duizenden muziekliefhebbers die er een mooi feestje bouwden.

Volledig scherm
Romy Monteiro bij de openingavond van de Heideweek, voor het eerst op Kuiperplein. © Herman Stöver

Bennekommer Gilbert Meurs, voorzitter van het Heideweekbestuur, toonde zich blij met deze opmaat van het negen dagen tellende festijn dat sinds 1935 al 61 keer is georganiseerd: ,,De Heideweek is springlevend.’’ Hij is ook blij met de verhuizing van de feestlocatie van de Markt naar het Kuiperplein. Die verhuizing was noodzakelijk omdat er door de dansende menigte schade dreigde te ontstaan aan de onder de Markt gelegen parkeergarage. Meurs zag gisteravond dat iedereen de weg naar het Kuiperplein meteen heeft weten te vinden.

Meurs: ,,Bijkomend voordeel is dat we hier 8.000 mensen mogen ontvangen, op de Markt 6.500. Het wordt nu al zo druk hier dat ik denk dat we op de Markt de hekken al hadden moeten sluiten voor late bezoekers.’’ Meurs houdt er rekening mee dat het op de komende avonden misschien nog drukker wordt; ,,Op sociale media lijkt vooral de Hollandse Avond op donderdag heel populair.’’ Meurs is blij dat ook sponsors op het Kuiperplein beter ontvangen kunnen worden. ,,Zij maken dit gratis toegankelijke feest mogelijk in Ede.’’

Het Kuiperplein oogde vrijdagavond als een eigentijdse feestlocatie, met goed geluid, prima belichting en beeldschermen die optredende artiesten als Maan en de overtuigende Romy Monteiro dichtbij haalden, ook als je achter op het terrein stond. Grote verrassing was de swingende feestband Grooveline.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Ede

De Vallei