Volledig scherm
Het centrum van Ede. © Herman Stöver

Ede-centrum krijgt slechts rapportcijfer 6,1 van eigen inwoners

EDE - Edenaren zijn maar matig tevreden met Ede-Centrum. Sterker nog. Ze raken zelfs minder tevreden over de plek waar ze uitgaan, shoppen en de boodschappen doen. In 2013 kreeg Ede nog een 6,6 als rapportcijfer. Dit jaar gaf Ede het eigen centrum een 6,1. 

Dat blijkt uit de rapportage 'inwoners aan het woord 2016' die de gemeente eind juni dit jaar afrondde. Voor het onderzoek werden 6.800 mensen van 15 jaar en ouder benaderd om hun mening te geven over allerlei zaken die spelen in Ede. 2.300 mensen reageerden ook daadwerkelijk.  

Het centrum van Ede is al enkele jaren een speerpunt van het gemeentebestuur. De bestuurders maakten geld vrij voor jonge ondernemers, pakten de openbare ruimte aan en proberen zoveel mogelijk leven in de brouwerij te krijgen. 

Dat laatste lukt wel aardig. Het aanbod van activiteiten en festivals wordt beter gewaardeerd dan in 2013. Echt overtuigend is met met een 6,6 nog niet. Parkeren krijgt het slechtste rapportcijfer, een 4,7. Maar ook de sfeer kan veel Edenaren niet bekoren.  Voor gezelligheid en sfeer geven Edenaren hun centrum een 5,9. 

In samenwerking met indebuurt Ede

De Vallei