Heelsumseweg Bennekom.
Volledig scherm
Heelsumseweg Bennekom. © Google Streetview

Ede doet nu niets aan sluipverkeer Bennekom

BENNEKOM - Het aantal auto's dat dagelijks door Bennekom rijdt, is verminderd. Ze rijden ook niet te hard. Daarom ziet de gemeente Ede geen aanleiding voor maatregelen.

2 reacties

  • Anonymous

    4 jaar geleden
    Niet alleen de spits is een probleem op de Selterskampweg. Ook over de dag rijdt er te veel verkeer. Het is dè shortcut van Renkum naar Ede vice versa. Wat cijfers: er rijden zo'n 3000 motorvoertuigen per dag. De snelheid ligt gemiddeld rond 40 km en in enkele gevallen boven de 60. In de spits rijden er zo'n 350 auto's per uur, iedere 10 seconden 1 dus. In een 30 km-zone zou verkeer veilig moeten kunnen mengen, daarom zijn er bv. ook geen fietsstroken. Bij deze aantallen en snelheden is verkeersveiligheid een probleem. Daarnaast is er veel verkeerslawaai. Dit moet echt anders!
  • P.P. Leusden

    4 jaar geleden
    Vrijwilligers en raadsleden van GroenLinks waren afgelopen zaterdag in gesprek met bewoners aan de vossenweg. Topic: sluipverkeer. Zelfs op een zaterdagmiddag was het druk en reden auto's veel te hard. Er wordt helemaal niet gehandhaaft. De uitspraken van gemeente en politie zijn totaal niet in overeenstemming met de ervaringen van de bewoners. 

In samenwerking met indebuurt Ede

De Vallei