Volledig scherm
De Tooroplaan ter hoogte van de kruising met de Oude Kerkweg. © Google Streetview

Ede maakt oversteek Tooroplaan veiliger

EDE - Veel mensen vinden het gevaarlijk om de Jan Th. Tooroplaan in Ede over te steken. De gemeente heeft de signalen en ontvangen en gaat binnenkort aan de slag om de oversteek veiliger te maken.

Een gemeentewoordvoerder meldt dat het met name gaat om de oversteken bij de Oude Kerkweg en de Diedenweg. Daar moeten voetgangers en fietsers nu nog in een keer de drukke Tooroplaan oversteken. ,,Straks liggen er daar middengeleiders (een soort eilandjes in het midden van de weg, waar overstekers veilig kunnen wachten), zodat deze verkeersdeelnemers in twee keer kunnen oversteken", aldus de woordvoerder. Het is de bedoeling dat de aanleg van de middengeleiders na de zomer begint.

Fiets- en voetpaden

De woordvoerder zegt dat er ook aandacht is voor de fietspaden en voetpaden aan de Tooroplaan. ,,Daar is uit voortgekomen dat de voetpaden op gelijke hoogte worden gebracht met de fietspaden. we denken dat er zo meer veiligheid ontstaat en er eventuele uitwijkmogelijkheden ontstaan. Bovendien neemt het comfort toe."

De gemeente bestudeert ook de rotonde met de Bovenbuurtweg, een eindje westelijker op de Tooroplaan. Hier passeren dagelijks vooral schoolkinderen. ,,Het is bekend dat deze niet optimaal functioneert; de gemeente kijkt welke maatregelen tot verbetering leiden, maar koppelt dit los van het fietsproject Tooroplaan - Emmalaan ten oosten van de rotonde."

Direct omwonenden zijn begin deze week op een informatiebijeenkomst bijgepraat over de ontwikkelingen.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Ede

De Vallei