Volledig scherm
De Tooroplaan ter hoogte van de kruising met de Oude Kerkweg. © Google Streetview

Ede maakt oversteek Tooroplaan veiliger

EDE - Veel mensen vinden het gevaarlijk om de Jan Th. Tooroplaan in Ede over te steken. De gemeente heeft de signalen en ontvangen en gaat binnenkort aan de slag om de oversteek veiliger te maken.

Een gemeentewoordvoerder meldt dat het met name gaat om de oversteken bij de Oude Kerkweg en de Diedenweg. Daar moeten voetgangers en fietsers nu nog in een keer de drukke Tooroplaan oversteken. ,,Straks liggen er daar middengeleiders (een soort eilandjes in het midden van de weg, waar overstekers veilig kunnen wachten), zodat deze verkeersdeelnemers in twee keer kunnen oversteken", aldus de woordvoerder. Het is de bedoeling dat de aanleg van de middengeleiders na de zomer begint.

Fiets- en voetpaden

De woordvoerder zegt dat er ook aandacht is voor de fietspaden en voetpaden aan de Tooroplaan. ,,Daar is uit voortgekomen dat de voetpaden op gelijke hoogte worden gebracht met de fietspaden. we denken dat er zo meer veiligheid ontstaat en er eventuele uitwijkmogelijkheden ontstaan. Bovendien neemt het comfort toe."

De gemeente bestudeert ook de rotonde met de Bovenbuurtweg, een eindje westelijker op de Tooroplaan. Hier passeren dagelijks vooral schoolkinderen. ,,Het is bekend dat deze niet optimaal functioneert; de gemeente kijkt welke maatregelen tot verbetering leiden, maar koppelt dit los van het fietsproject Tooroplaan - Emmalaan ten oosten van de rotonde."

Direct omwonenden zijn begin deze week op een informatiebijeenkomst bijgepraat over de ontwikkelingen.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.
 1. Een 'moetje' werd een relatie van twintig jaar
  BLOG

  Een 'moetje' werd een relatie van twintig jaar

  Eind dit jaar vier ik een klein jubileum. Dan woon ik twintig jaar in Veenendaal. Maar goed dat mijn twintig jaar jongere ik dat nog niet wist bij de verhuizing. Dan was-ie nooit gegaan. Hij had eigenlijk 21 jaar geleden al in Veenendaal neer moeten strijken. Laat ik maar zeggen dat wonen en leven in dat dorp niet in de categorie te bereiken levensdoelen was opgenomen. Destijds moest je echter wonen in de plaats waar je werkte. Een aanbod dat je niet kon weigeren.
 2. Tanja uit Rhenen: 'En dan hoor je, mama, ik blijf'
  VALLEIVOLK

  Tanja uit Rhenen: 'En dan hoor je, mama, ik blijf'

  De Rhenense Tanja Freeke loopt met haar twee zoontjes te winkelen in de Rhenense binnenstad. Ze raakt de laatste tijd meer dan eens ontroerd door haar zoontjes: ,,Dan komt mijn zoon Daniël van 3 jaar als ik hem even roep naar mij toe rennen en dan zegt hij heel lief: mama, ik blijf bij je hoor. Geweldig, hoe lang zal hij dat nog blijven zeggen haha.'' Maar Tanja Freeke geniet net zoveel van haar 3 maanden jonge zoontje Jonathan: ,,Hij kijkt met zijn grote ogen zo heerlijk onbevangen de wereld in. Zo positief en nieuwsgierig, ja daar word ik echt door ontroerd. Ik weet heel goed dat ik van deze tijd echt moet genieten, ik beschouw het als een groot feest om te zien hoe het met de jongetjes gaat.’’

De Vallei